Odjeljenje za komunalne poslove potpisalo Ugovor o deponovanju čvrstog otpada

10.9.2019. Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Zoran Bulatović zajedno sa svojim saradnicima potpisao je u Zvorniku Ugovor o deponovanju čvrstog otpada na regionalnu deponiju „Crni vrh” na četiri godine u vrijednosti od oko tri miliona maraka.

Image for news

On je kazao da je ovo prvi važan korak za nabavku vučnog vozila i dvije samokompaktirajuće prikolice za otpad kao i izgradnju pretovarne rampe na području Distrikta. On je dodao da se odlaganjem otpada na području Zvornika stvaraju uslovi i za zatvaranje trenutne deponije u Brčkom. 

„Ovaj korak nam omogućava da u narednoj fazi okončamo već započeti odabir tj. nabavku vučnog vozila i dvije samokompaktirajuće prikolice za otpad, kao i izgradnju pretovarne rampe na području Distrikta. Odvoz čvrstog otpada ka Zvorniku startao bi na proljeće naredne godine“, kazao je Bulatović dodajući da se odlaganjem otpada na području Zvornika stvaraju uslovi za zatvaranje trenutne deponije u Brčkom što je, kako je kazao, naredna faza cijelog projekta. 

„Odjeljenje će činiti maksimum i vjerujem da ćemo zajedno sa Vladom i Skupštinom Brčko distrikta BiH na već utvrđenoj lokaciji osigurati i otvaranje Centra za ekološko upravljanje otpadom u Distriktu, što je i krajnji cilj cijelog projekta. Završetkom ovog projekta mislim da će na najsavremeniji i najkvalitetniji način biti riješeno višedecenijsko pitanje odlaganja čvrstog otpada na ovom području“, kazao je Bulatović. 

Direktor Regionalne deponije „Crni vrh“ Aleksandar Vračević kazao je da ova saradnja sa Distriktom ima veliki značaj što ih dodatno još više obavezuje na maksimalno profesionalan odnos u pružanju usluga prema Distriktu.

Posljednji dokumenti

eGrađani